Mysig första advent

Jag är i Örebro och jobbar den här helgen, och bor som vanligt hos min älskling.

Imorse hade vi lite första advent-mys tillsammans innan vi åkte till jobbet. Eftersom sötnosen vet att jag är galet kär i "Skönheten & Odjuret", hade han fixat fram en special edition-version av filmen! Så himla gulligt :)



Finns det nåt bättre än att gosa ner sej i tv-soffan framför en riktigt bra film, direkt när man vaknar? Speciellt när man får sitta bredvid sin underbara älskling under en varm filt och mysa? Jag tror inte det :) Dessutom hade vi dukat fram lite frukost, som vi mumsade på under tiden.

Morgonen kunde inte ha blivit mer perfekt.


Färgdag i skolan

Idag hade vi färgteori hela dagen. Det var riktigt roligt! Snart får vi börja färga kunder. Det ska bli jättespännande. Men jag tror att vi behöver lite mer övning först. Vi fick färga in tre hårtofsar i olika nyanser, för att få prova på. Resultatet blev väl sådär...



Tofsen i mitten är ofärgad. Så såg alla ut från början. Sen skulle vi försöka färga en röd, en orange och en guldgul.



De kortare tofsarna med siffror ovanför är originalfärgerna. Det var de färgerna jag egentligen borde ha fått på mina tofsar. Men nåt gick visst lite fel :P

Men det kommer fler färgdagar. Snart är jag ett superproffs!


Mary-Kay kväll

Igår hängde jag med Jenny hem efter skolan. Hon jobbar med Mary-Kay, och de skulle ha möte på kvällen. Så jag fick följa med som gäst. Just den kvällen handlade om make up. Det var väldigt roligt och inspirerande. Jag älskar ju smink och allt som hör till. Vilken tjej gör inte det lixom? 

Jenny sminkade mej skitsnyggt, med några olika lila skuggor. Sen pratade de lite om hur man kan gå med och börja sälja själv. Klart att jag blev sugen på att börja. Det verkar som en jättebra side-buisness. Men jag måste fundera igenom vissa saker först. Vet inte riktigt om jag har tid att börja med ännu ett projekt. 


Så här såg jag i alla fall ut. Grå spetsklänning från Vila, svarta lackleggings från Gina Tricot och en tunn svart kofta, även den från Gina Tricot. Och jag älskar sminkningen! Ska nog satsa på nåt liknande nästa gång det blir fest.


Update

Hej igen!

Nu är jag tillbaka efter ett litet uppehåll. Det har varit väldigt mycket att tänka på de senaste veckorna, så jag har inte orkat uppdatera. Flytten har tagit massa energi, och det har varit fullt upp med kunder i salongen, så jag har varit dödligt trött på kvällarna, när jag har kommit hem. Dessutom har jag rest runt mycket för att hälsa på folk, och inte haft datorn med mej.

Men nu är flytten klar, och jag börjar komma iordning här i lägenheten. Imorgon ska vi till IKEA för att köpa det allra sista. Sen kan jag lägga upp lite bilder på resultatet. Tror det kommer att bli supermysigt! 

Jag börjar även komma in lite mer i "frisör-rollen". Det känns inte lika nervöst när vi har kunder, utan jag har blivit mer säker på vad jag gör. Det är verkligen jättekul! Jag hade en kund idag som blev väldigt nöjd. Efteråt fick hon fylla i ett papper med frågor, en utvärdering, och hon skrev bara massa positivt. Sånt är riktigt kul att läsa och spara. Man blir så glad :)

Jag har som sagt även rest runt en del. I helgen var jag i både i Stockholm och Örebro. Först Stockholm på lördagen, när Bella hade sin fest. Hon har beskrivit den rätt bra själv, på sin blogg: http://belloo.blogg.se/2009/november/helgen.html :)

Sen åkte jag till Örebro tidigt på söndagmorgonen, för att jag hade en tandläkartid där. Älsklingen mötte mej på stationen, och skjutsade mej till tandläkaren, och efteråt åkte vi hem till honom. Egentligen skulle jag bara hämta några grejer där, och sen ta tåget tillbaka till Uppsala. Men Adrian hade lagat mat och Alex hade lånat filmen "2012", så de ville att jag skulle stanna över natten. Och det gjorde jag såklart. Vi fick en underbart mysig filmkväll, med god mat, chips och dricka. Men filmen var inte direkt nåt jag kan rekommendera. Den kändes seg och utdragen. Men det är kul att man har sett den i alla fall.

Så i måndags kom jag hem till Uppsala, och lägenheten, och mina älskade katter igen. Det var väldigt skönt. Saknar dem alltid när jag är borta. 

Men nu börjar jag alltså få ordning på mitt liv, så att jag kan fortsätta blogga. Trevligt va? :P


Flytta!

Äntligen! Efter alla dessa (två) månader kommer dagen jag har väntat på. Dagen D! När jag ska få en alldeles egen lägenhet igen :)

Min älskling ska komma hit och hjälpa mej med flytten i eftermiddag. Sen ska vi snabbt försöka få iordning allt, så att jag kan ta dit katterna oxå. De ska ju bo hos mej från och med nu. Ska bli så mysigt!

Men först ska jag till skolan.


Kärleksberoende?

Såg på Ensam mamma söker i söndags. Och då sa en av mammorna att hon var kärlesberoende. Jag tyckte det var ett väldigt bra uttryck. Stämmer nog in på mej med. Jag tror att jag är kärleksberoende. 

Det är så himla svårt för mej att vara ifrån min älskade Alex. Tänker på honom hela tiden, och drömmer om när jag ska få krama honom igen. För mej finns det inget bättre än att bara mysa med honom i soffan, och säga hur mycket jag älskar honom. Antar att jag låter störd nu, men jag saknar honom så otroligt mycket! Varför kan inte tiden gå snabbare? Vill ha honom här nu!



En gammal bild, från dagen efter att vi blev tillsammans eller nåt. Så galet kära var vi! <3


Tjejkväll på stan

Har precis kommit hem från stan. Jag och Madde åkte dit en stund, eftersom det var "Tjejkväll". Det innebar att alla butiker hade öppet till kl 21, med massa rabatter och erbjudanden överallt. Sånt man inte får missa, med andra ord.

Och det var riktigt roligt! Vi kom hem med några fynd var. Jag köpte bland annat den där jackan från Cubus, som jag har tjatat om så länge. Och det var tur att jag har väntat med att köpa den, för nu fick jag den 200 spänn billigare. Det fanns även jättemycket annat som jag ville ha, men jag stod emot begäret. Eller... Jag råkade köpa en svart paljettväst från Vila oxå... Men absolut inget mer! Jag lovar! Har bestämt mej för att börja spara pengar nu.  

Men vi fick ju självklart goodiebags :) Och det fanns bord uppställda lite överallt, där de bjöd på godis och cider. Hur grymt som helst! 

Och när vi skulle åka hem, upptäckte vi att Idol-Robin oxå var där. Han stod och sjöng i en galleria. Tyvärr var det inte så mycket folk som lyssnade på honom. Det var synd, för han var riktigt bra.



Nu ska jag fixa lite grejer inför imorgon, när min underbara älskling ska komma hit! Längtar <3


Skönast på Youtube

Håller på att dö av skratt varje gång jag ser det här klippet. Killen är så himla bäst! Han sjunger "If I were a boy", med värsta tjejrösten! Haha! Går verkligen inte att beskriva, så kolla in videon själva.

http://www.youtube.com/watch?v=-udTLGajoro


Ny hårfärg

Stannade kvar till halv 7 på skolan idag. Nilla skulle ju färga mitt hår mörkbrunt, samma färg som löshåret jag ska sätta i. Men nånting blev lite fel. Och det var absolut inte Nillas fel. Jag var med och valde ut rätt färg, och våra lärare höll med om vårt färgval. 

Men konstigt nog blev mitt hår blåsvart! Hur skumt som helst. Så då försökte vi först med avfärgning, för att ta bort överflödig färg, och förhoppningsvis få det lite ljusare. Men när det inte funkade, testade vi med blekning. Det funkade väl lite bättre, men håret är fortfarande mer svart än brunt. Så experimenten fortsätter imorgon, när vi har lite mer tid på oss :) Därför lägger jag inte upp en bild nu.


Nåt som gör mej arg...

... är idiotiska människor som alltid måste påpeka hur liten man ser ut, och som sen skrattar en rakt i ansiktet när man säger hur gammal man egentligen är. Det har jag fått stå ut med hela livet, så på ett sätt är jag ganska van.

Men häromdagen träffade jag på en busschaufför som var bland de värsta jag nånsin har råkat ut för. Han sa flera gånger att jag borde ta en annan buss, för den han körde skulle inte åka förbi "min" skola. What? Som att han visste vilken skola jag går på? Så jag ignorerade honom och gick på bussen ändå. Men senare fick jag reda på att det han trodde var min skola, var en låg- och mellanstadieskola! Bara! Inte ens ett hödstadie! Hur kunde han tro att jag gick där? Att jag var max 12 år? Jag kan inte fatta det. Vad är det för fel på folk? 

Eller är det mej det är fel på? Sminkar jag mej konstigt? Eller gör jag nåt annat fel? Usch...



Okej, jag kanske inte ser ut som 24, men åtminstone 18? 19 kanske? Snälla?

Om jag ser den där chauffören igen ska han hursomhelst få en stor fet smäll! :P 


Mitt i natten

Klockan är 12, och jag borde sova snart. Det blir en lång dag imorgon. Egentligen har vi sovmorgon till halv 11, men jag ska in tidigare och köpa den där rackarns jackan, som jag inte hann köpa idag. Sen efter skolan ska jag stanna kvar, eftersom Nilla ska färga mitt hår! Åh vad jag längtar! Det ska bli riktigt mörkbrunt, nästan svart. Jag tror det kommer att bli grymt snyggt. 

Vet inte vad jag ska säga om mingelskolan vi var på ikväll. Jag hade spräng-huvudvärk hela tiden, så det var svårt att koncentrera sej. Men vi övade på att prata och presentera oss för okända människor. Sånt är ju alltid lite jobbigt. Men det gick bra :)


Och så här cool var jag :P Naglarna var självklart svarta. Det är lite min grej, mitt varumärke. Och det var ju vårt eget varumärke vi skulle visa upp. Jag matchade med en svart glansig jacka, rött linne, svarta byxor och svarta stövlar med nitar. Håret blev jag för en gångs skull riktigt nöjd med. Jag brukar inte få till det så bra, men ikväll funkade det. Och jag fick till och med en komplimang för frisyren :) Det gjorde mej väldigt glad!

Såna små saker, som en liten komplimang, kan verkligen betyda så mycket. Det borde man tänka på oftare. Man borde ha lättare för att ge folk komplimanger och uppmuntra varann. Det är inte så svårt, och ändå kan det göra hela nåns dag. Jaja, det var dagens (eller nattens) visdomsord :P 

Nu ska jag sova.


I´m out

Nu är jag äntligen klar.



Ska försöka ta lite fler bilder under kvällen. Önska mej lycka till! 
 

Sovmorgon

Finns det nåt bättre än en sovmorgon? Tror inte det. Det är så underbart att slippa ställa väckarklockan, och att få sova så länge man vill.

Idag behöver jag inte vara på skolan förrän kl 18, men jag måste in till stan tidigare, för jag ska köpa en jacka. Men det tar inte lång stund. Vet redan vilken jag ska ha.

Så det betyder att jag fortfarande har några timmar på mej här hemma, innan jag måste åka. På den tiden ska jag hinna duscha och tvätta håret, platta håret, sminka mej, bestämma mej för en bra outfit till kvällen, måla naglarna... Ja, det var nog allt. Usch, nu blev jag stressad :P Kanske borde sätta igång.

Hej så länge.


Mycket på gång

Den här veckan händer det massa grejer. Imorgon börjar jag inte förrän kl 18 :) Så skönt! Jag behöver verkligen en sovmorgon, för att ta igen all sömn jag missade under jobb-helgen i Örebro.

Anledningen till att vi börjar så sent är för att vi ska på mingelskola. Jag vet, det låter lite knas, det tyckte åtminstone jag först. Men det verkar bra. Vi ska få lära oss hur man marknadsför sej själv som varumärke, alltså som frisör i mitt fall. Och hur man raggar kunder helt enkelt. Så jag måste tänka ut en outfit som speglar hur jag vill uppfattas, och vad mitt varumärke står för. Det jag har kommit fram till är att jag gärna vill jobba med unga människor som vågar testa nya saker, och är lite wild and crazy. Så det är såna kunder jag ska försöka locka till mej, genom hur jag klär mej, stylar håret, pratar och uppför mej. Mycket att tänka på.

Sen på onsdag ska Nilla färga mitt hår. Längtar! Det ska bli mörkbrunt, samma färg som clip-on håret jag beställde. Men hon kommer antagligen inte hinna med att klippa in löshåret så att det ser bra ut, och flyter ihop med mitt eget hår. Det får bli på torsdag istället.

Och på fredag kommer älsklingen hit! Jag ska klippa honom i salongen på eftermiddagen, sen åker vi direkt till mitt nya place och börjar flytta in alla saker. Ska bli så himla underbart!


Känner mej riktigt laddad för den här veckan!


Happy Halloween!

Säger man så? Happy Halloween? Glad Halloween kanske? Eller trevlig?

Hursomhelst, jag firar Halloween med att jobba. Det är helt okej, man tjänar ju lite extra. Men segt att man inte slutar förrän kl 3. Jag börjar redan bli lite trött. 

Men jag fördriver tiden med webbtv. Försöker kolla igenom alla avsnitt jag har missat i massa olika serier, som The Hills, Bonde söker fru, Ensam mamma söker, Idol, The City... Brukar dessutom se till att jag alltid har en kopp varmt te bredvid mej. Det behövs här, för det blir så kallt annars. Så jag har det faktiskt ganska mysigt egentligen :)

Hoppas bara att jag slipper träffa på spöken och monster här utanför, när jag har slutat och ska gå till bilen :P


RSS 2.0